draga raga

29.12.2009., utorak

Dosadne prehlade i jos dosadnije mame (ja!)

MI se polako oporavljamo. Ja sam vec dobro od Bozica, muz je danas kao novi, a mala ima neke cudne bebacke simptome koji me bacaju u ocaj... povremeno rolleyes
Prvo je jedan dan bila samo smrkava. Drugi dan joj je curilo iz nosa, kao prozirna sluz, ali iste veceri je prestalo i bila je kao da nista nije bilo. Treci dan nis, cetvrti dan navecer se nos zastopao, ali ono posteno, neotstopljivo. Jedva je jela. Danas, peti dan, je ujutro bilo tako zastopano da nije mogla jesti, pala sam u ocaj i vec smo se spremali za doktora. Onda je samo odjednom krenulo van pomocu obicne pumpice Chicco sa silikonskim vrskom. Izvukla sam uzasno puno toga van, jadno dijete kak ju to mora mucit no Naravno da je urlala, kao i svaki put kad krenemo cistiti nos.

Nakon toga sam ju dojila, odspavala je i sad se igra i divlja, pokusava sama hodati.
U nosu nema nis.
Kuc-kuc u drvo da smo uspjeli sve izvuc!

Cijelo to vrijeme, krafnica je zivahna, dobre volje, nema temperature, nema bolova, ne place, dobro spava, jedino je malo manji apetit kad je nosic zastopan.

Svi me uvjeravaju da prehlada nije bolest i mislim da sam to prihvatila. Nisam panicarila, osim malo jutros rofl i pokusala sam joj pomoci makar je po njenom urlanju izgledalo kao da ju propustam kroz inkviziciju. Traje i prodje. Tak je to s djecom.

A sto uciniti kad se cini da je grozno i da nikad nece proci i krenuti na bolje! A znamo da hoce, ali zelis djetetu samo najbolje i nestrpljiv si.

Pokusavam slusat mamu. Nekako se mi mladje generacije drzimo modernih savjeta, kao da prije nas nije bilo roditelja i djece, a zaboravljamo da su nas mame dobro i uspjesno dovele do kakve-takve samostalnosti rofl Kad nasa djeca odrastu, vjerujem da ce se i oni cuditi kakvim smo se mi primitivizmima bavili u njihovom odgoju i lijecenju zubo

Mozda se varam, ali bolje je da sad prodje kroz prehlade i izgradi imunitet, nego da kasnije s dvije-tri godine krene u nekakve ozbiljne bolestine. Nije dobro zivjeti pod staklenim zvonom. Drago mi je da nismo navukli gripe i upale sinusa.

Eto tako. Ne znam sto bih jos rekla. Biti roditelj je tako divno i tako zastrasujuce, ali nosimo se sa svim.
- 14:56 - Komentari (4) - Isprintaj - #

26.12.2009., subota

Prehlada

Sipak! Prehladjeni smo. Prvo ja, onda krafnica, a na kraju i muz. Meni vec skorom pa proslo, jos njih dvoje da se rijese. Dohvatilo nas ovo pretoplo vrijeme.
Dobro se drzim, ne panicarim zbog kceri. Curi joj nosic, ali u dobrom je raspolozenju. Samo da sto prije prodje!
- 18:03 - Komentari (2) - Isprintaj - #

18.12.2009., petak

Tehnicki

Bila jutros na tehnickom.
Prosla!
Uhhh!!!

Moram priznat da me bilo strah da cu dobit odbijenicu sto bi znacilo pravac mehanicaru i pozdrav novcu namijenjenom za putovanje i Bozic.
Auto je vec duze vrijeme u obitelji zubo i jedini nam je. Prosli smo njime pola Europe.
I pola Hrvatske.
I Zagreb uzduz i poprijeko, preko nekoliko puta rofl

A sad cu priznat nesto.
Sram me reci, ali meni je jako zao sto auto glasi na moje ime. Radje bih da je na muzevo. Radje bih da se muz gnjavi s tehnickim pregledima, osiguranjima, bonusima i registracijama. I porezom.
Kad se samo sjetim kako sam provela cijeli dan cekajuci na policiji za prijavit vozilo i tablice. Isto mi bude kad ga budemo prodavali. Mrak mi padne na oci.
A da ne kazem kak mi smrdi u stanici za tehnicki pregled rolleyes
Nisam po tom pitanju moderna zenazubo
- 23:32 - Komentari (2) - Isprintaj - #

13.12.2009., nedjelja

Supertalent u povojima

Ne mogu reci da sam religiozno pratila emisiju. Tu i tamo vidjeh nekoliko natjecatelja, primjerice vidjela sam cirkusanticu i bas mi je bila dobra jer treba to moci i trbusnog plesaca i on mi je bio ok jer treba se to usudit u konzervativnom drustvu. I tako...

Sad gledam na tv poziv na glasanje za pobjednika i pitam se:
Ima li barem jedan natjecatelj stariji od 18 godina?

Djeca. nono

Sto je inace u redu, ako gledamo Prvi pljesak. Pa tko ce djetetu srusit snove i reci u lice da uzasno pjeva i da je antitalenat?
Ovako povrsno gledano, sva ta djeca su uistinu hrabra i talentirana, ali neka jos malo rastu i uce i izgradjuju samopouzdanje.
Mislim da su 'nasi' opet uspjeli promasit poantu.


- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.12.2009., petak

Kako se hrane bebe?

Ovo stvarno ne treba nitko citati, zelim se rijesit balasta pa pisem. Zato sam tu. Izmedju ostalogsretan
Prvo me bilo strah hocu li imat mlijeka dok beba ne izgradi svoj imunitet. Prvo sam ciljala samo da dojim 3 mjeseca, zatim samo da dojim 6 mjeseci, onda samo da dojim dok se ne nauci jest da ju ne moram navikavat i na hranu i na adaptirano mlijeko...
Mala ima osam mjeseci.
Moze se raci da iskljucivo dojim.

Iscrpljena sam.

Hranim ju tri puta dnevno kasicama i ona sve prihvaca, ali pojede tako malo da ju moram dojiti. Nece ni caj ni sok, samo vodu i to iskljucivo iz casice. Svasta smo vec probali i nije alergicna, samo je ona odlucila da joj je mlijeko najpotrebnije. A zijeva kao pticica kad vidi zlicu i kaze "mmmmm" na mrkvicu i jabuku i kekse, cak sad hoce i bananu, sljivu, sve voce! Pojede i jogurta i Milupa papice od griza, zitarica, probiotike i slicno. I sve je to "mmmmm"! Ali tri-cetiri zlicice i dosta. Povrce ne voli, to ak pojede zlicicu, puno je.
Adaptirano mlijeko u potpunosti odbija, cak i ako joj ga pokusam sakriti u kasicu, odmah ga osjeti.

Princip kad ogladni, jest ce ne pali. Ona place, a ja to ne mogu trpit jer mlijeka imam. Htjela bih je dojiti do godine dana. Onda ce valjda sve vec jesti pa cu je oduciti od dojenja. MIslim da cemo bit sretnije!

Nece dudu varalicu i odbija dudu. Dudu varalicu pljune s gadjenjem, a od dude na bocici joj krene na povracanje. Imamo sve velicine i sve vrste duda. Ni jednu ne zeli.

Ne zalim se. Lijepa je, velika, bucasta i napredna. Vrlo je vesela djevojcica.

Iscrpljena sam jer joj treba puno mlijeka i ja ga jos uvijek imam. Sad me jako strah da ne izgubim jer sto ce onda ona jesti?
Strah me ako se razbolim pa da ju necu moci dojiti. Za sad se dobro drzimo dakucnemudrvo, ali stalno me sad neceg strah jer ona jede samo mlijeko. Nije vrag da cu jos razvit tjeskobu i depresiju.
Doktor mi je rekao, kad sam bila prosli utorak na kontroli zbog onog bezobraznog cistitisa, da su moji osjecaji sasvim normalni jer su unutar godine dana od poroda i da ce ubrzo sve doci na svoje. Znam da je u pravu, samo je ponekad jako tesko, cak i kad ju gledam kako mi je divna i kako mi uzvraca ljubav i kako mi se smije.
Srecom, ona je i najbolji lijek za tjeranje glupih misli cerek

Jedva cekam proljece, fali mi sunca i lijepog vremena!

Ispuhala sam se!
Odoh, probudila se moja milena cerek
- 18:33 - Komentari (3) - Isprintaj - #

09.12.2009., srijeda

Pikica

Kisa pada, moj muz cvate cerek Najduze sto se sjeca je neprekidna kisa koja je neprekidno padala (lokalan izraz bi bio cmoljilazubo ) 5 tjedana.
5 tjedana!
I to je moj muz. S kisovitih otoka. Malo Englez, malo manje Irac, ne znas gdje je vise kise. Voli kisu. Ne nosi kisobran nikada. Nosi tanku jaknu dok su normalni ljudi (misretan ) ususkani u perje. I nije mu zima.
Ljeti ga naganjam kremama sa zastitnim faktorom 50+ da nam ne zacrveni obiteljsku fotografiju. Otporan na sve osim na sunce.

Danas smo vodili nasu curicu na pikicu. Odlucili smo je cijepiti protiv pneumokoka. Mala je bila super dobre volje dok nismo usli u ordinaciju. Onda je pocela ridat, plakala je na pregledu, vaganju, primanju pikice, izlasku iz ordinacije i pri oblacenju. Prestala je cim smo izasli iz cekaonice. U autu je zaspala, odspavala jos jedan sat, najela se i dobre je volje. U medjuvremenu je jela jos dvaput, igrala se, prehodala sobu sto puta, kotrljala se i vice, vice, vice.
Mene je malo strah reakcije i svako malo provjeravam jel toplo celo i ima li crvenila na nogici, ali za sada je sve u redu, nadam se da ce tako i ostati. Do sada nije imala problema.

A tata? Bio je tako nesretan kod doktorice dok je ona plakala, teska srca je otisao na posao dok je njegova bebica uzdisala u snu. Saljem mu poruke da je dobro.
Otporan na sve, osim na sunce i suzice svoje bebe.
- 12:45 - Komentari (2) - Isprintaj - #

02.12.2009., srijeda

Jao!

Taman sam legla spavat kad sam shvatila da moram na wc, a vec sam bila. Jedva sam docekala dan, nije me nis boljelo, ali je osjecaj vrlo neugodan i pocela me hvatat panika. Doktor je po opisu simptoma odmah zakljucio da je upala mjehura.
Dobila sam antibiotike, one kaj idu uz dojenje, od 500mg u pet dana. Malo me pece savjest, ali srecom nemamo nikakve reakcije niti ona, niti ja. Na moje olaksanje, simptomi su nestali unutar prvog dana, par sati nakon uzimanja terapije. Jos veca sreca da nisam dobila bolove ni krvarenje i ostale uzase kak mi je doktor objasnil da se moze zakomplicirat.

To mi je prvi put da imam bilo kakav problem juzno i to odmah infekt zujo i sigurna sam da sam to nesto mogla pokupit samo u bolnici i da je valjda lagano se kuhalo do sad, i to cak ne mislim na odjelu babinjaca, nego u onoj staroj, prastaroj bolnickoj ambulanti za trudnice. Jedva cekam da prodje 6 tjedana kad cu moci na kontrolu i nadam se da ce u ova jos tri dana sve se vratit u normalu.

Sad mi je drago da za par dana vodimo mishicu pedijatrici na cijepljenje protiv pneumokoka pa ce joj pogledat usta da nije slucajno doslo do razvoja gljivica zbog dojenja pa se ipak osjecam malo manje pod stresom. Sad prvi puta moram piti tablete od kad sam bila trudna i sad u vec skoro osam mjeseci od kad je ona rodjena pa sam vec zaboravila kak je to.

Eto. Nije mi bas neka tema, zapravo prilicno je bljak, ali morala sam se malo pozalit! eek
- 19:52 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Lipanj 2012 (1)
Siječanj 2012 (3)
Prosinac 2011 (1)
Listopad 2011 (4)
Rujan 2011 (1)
Prosinac 2010 (3)
Studeni 2010 (5)
Listopad 2010 (2)
Rujan 2010 (4)
Srpanj 2010 (3)
Lipanj 2010 (3)
Svibanj 2010 (1)
Siječanj 2010 (2)
Prosinac 2009 (7)
Studeni 2009 (3)
Listopad 2009 (6)
Rujan 2009 (2)
Kolovoz 2009 (4)
Srpanj 2009 (7)
Lipanj 2009 (4)
Svibanj 2009 (8)
Travanj 2009 (11)
Ožujak 2009 (18)
Veljača 2009 (14)
Siječanj 2009 (15)
Prosinac 2008 (9)
Studeni 2008 (6)

Opis bloga

U novoj ulozi mame, ponekad svadljiva, polutolerantna, zaljubljena, odlucna vegetarijanka wave
Malo pod utjecajem hormona cerek

Linkovi


Lipanj 2012
Kad se vec zna...
Listopad 2011
Racemus
RWC 2011
Buhe
Funkcija vjerojatnosti slucajne varijable
Rujan 2011
Hoi!
Prosinac 2010
Pocetak novi!
Cekamo brata
Gloria Gaynor
Studeni 2010
Jos se uvijek kaze Sretan Bozic, ili????
Zubar
Nove kazne u prometu
Glup i jos gluplji
Povratak korijenima
Listopad 2010
Govorite li engleski?
Stanga
Rujan 2010
Dva jezika i jedna brbljavica
O hrvatskom ne
7
+
Srpanj 2010
Sunce
Varsavska
Kukunka i British Hero
Lipanj 2010
Grga cvarak
Tajna
Pucka skola
Svibanj 2010
Dobro jutro!
Sijecanj 2010
Zimovanje u Engleskoj... koji vic!
Prvi let
Prosinac 2009
Dosadne prehlade i jos dosadnije mame (ja!)
Prehlada
Tehnicki
Supertalent u povojima
Kako se hrane bebe?
Pikica
Jao!
Studeni 2009
Reklame
Instant
Golub na grani
Listopad 2009
Put pod noge
International Superstar
Jedan, dva!!!
Operacija banana
Aunt Raga
Vrazja macka
Rujan 2009
Krafna Krüger
Kokaina, alkohola i kuna
Kolovoz 2009
Pegla
Kakica
Cicko
Nepismena
Srpanj 2009
Moja mala Britanka
Koliko kosta?
Muke po dojenju
Deminutivi
A-gu
Helmand
Autobusno stajaliste
Lipanj 2009
Tri pticice
Naljepnica
Pogled
Kako znati da je vrijeme za dijetu :-)
Svibanj 2009
Maturanti
Sezam
Pitam se, pitam se...
Krevet
Kafici i pusenje
Nevinost opet u modi
Moja ljubica
Boris Kosmac
Travanj 2009
Vegetarijanke mame, trudnice, djeca???
Rodiliste u Vinogradskoj
L'oreal
Porod
Dobro dosla srecice moja
Malo patetike :-)
40+1
Top lista savjeta
Afganistanski obiteljski zakon
Citati
Emo raga
Ozujak 2009
Amnioskopija
Zasto raga i to draga?!
NATO
Trudnicki instinkt
All dogs speak English
Grafit=ja sam gluplji od upravo unistenog zida
Ribe
Postalo je tesko
Prezentacija
Hvala fejsbuku!
Meduze ne poznaju radosti razmnozavanja
Cjelozivotno obrazovanje
9 mjesec
Ravnopravnost
Kuhanje
Rupa
Premazana svim uljima
Maknite se oblaci, Hrvatska trazi zvijezdu
Veljaca 2009
Pastrnjak
Reklame na blog.hr
Antropometrija, moda i ja
Politicko-ljubavni
Klackalica
88 kuna
Kafka
Prometne nesrece
Karma i bebisoping groznica
Po sumama i gorama
Zagrebacka palanka
Poljoprivreda
Muke po spavanju
Apsolutno savrseno medeno
Sijecanj 2009
Naporna baba
Samodopadna samohvala
Kalifornikacija
Facebook troll
Zlocin iz mrznje
OGTT iskustvo
Bojkotiram Konzum, dosta mi je!
Direkt: "Ovo ono ne znam..."
Fritule
Zdravstvena reforma koja to nije
Bozicni ukrasi padaju, padaju
Nema kruha
Supermarketi prodaju i gorivo
Pocetak nesanice
Vegetarijanska vecera
Prosinac 2008
Danas kritiziram: Nositi zivot, prakticni prirucnik za trudnice
Dobrotvorne akcije i kako radi HZZO
Statistika
U braku sa stranim drzavljaninom
Miss World 2008
Trudnoca i prehlada...
Sehovic-Filipovic u istom tonu
Put u Francusku
Shropshire, jesen 2008
Studeni 2008
Krampom do kontaktnih leca
Ljetovanje s kornjacama
Moja prijateljica... i njen muz, ljubavnik i ljubavnica
Belgijski toalet
Pouka: ne citaj forume o trudnoci kad si trudnica

zujo