draga raga

18.01.2010., ponedjeljak

Zimovanje u Engleskoj... koji vic!

Drago mi je da sam vidjela obitelj. Posebno sam sretna sto sam vidjela necake, od kojih nasu malu necakinju prvi puta. Sretna sam sto je Krafnica prvi puta posjetila svoju drugu domovinu i slijeatanje u Englesku sam dozivjela nekak... svecano. Muz mi se smijal cerek
Sretna sam sto je provela par tjedana s obitelji, posebno sa svojom prabakom.

Ali!!!

Prvo je tak puhalo kad smo slijetali da je avion skoro zaorao po pisti lijevim krilom. No to me uopce nije zabrinulo jer racunam da pilot ne bi ni pokusao sletjeti da je bilo prevjetrovito zujo

Zbog kretena iz Nigerije koji je, srecom neuspjesno, pokusao ekspodiravat u avionu, zracne luke uvele su stroziju kontrolu. Kod nas na Plesu to su izveli vrlo kulerski i nismo ni osjetili da su jeli, malkice stroziji.
U Londonu nas docekao nadrkani, daoprostite na jezicini, potrcko koji nam je zakljucao vrata na gateu jer nismo bili dovoljno brzi na izlasku iz aviona headbang Ipak nas je pustio unutra. Tu nas je drugi potrcko razdvojio vidjevsi putovnice u muzevoj ruci, rekavsi da muz i curica moraju na UK EU ulaz, a ja na imigraciju. Muz se vec pjenil jer mu je to bio prvi put da mu kontroliraju putovnicu na ulasku u UK.

Moja imigracija je bila brza i dosla sam na red prije njih. Tu sam postala sumnjiva jer sam bez muza rofl pa su mi nasli familiju i pozvali ih da mi se pridruze. Gospon je bio jako pristojan i rekao da drugi put ne slusamo aerodromske zaposlenike (ni med cvetjem ni pravicezubo ) nego je on imigration officer i on odlucuje kako ce bit!
Uglavnom, opet me pospotal jer nisam platila dozvolu boravka u UK koja mi ne treba jer tamo nemam namjeru zivjet. A on je rekao da moram jer su takva pravila i da nek mi to bude zadnji put.

Odlucila sam se uplatiti tu svoju glupu dozvolu boravka u UK jer mi je vec zlo od svaki put istih pitanja. Dok nismo bili u braku, nitko me nije nista pitao, a sad sam pod nekakvim posebnim rezimom.

Naoruzani policajci koje u sve ove godine pohoda u Englesku nikad nisam vidjela vrpoljili su se po aerodromu i gle cuda, zaskocili i uhapsili te u lisicinama sproveli tri sumnjivca iz Marakesa koji su, gle jos veceg cuda, sasvim slucajno, stajali iza mene rofl Ja sam se vec pobojala da to mene pogledavaju haha!

Klasicne guzve po M25, M1 i M6 ne racunam jer je to... tipicno.

Nakon dva dana idile, dobila sam gripu.
Oh happy days!
Grlobolja, visoka temperatura, a taman kad je to proslo, onda je dosla smrcavica i kasalj. Testirali me na svinjsku gripu, al nije bila.
Kad je meni proslo, onda je muz zapoceo svoju turu, a nakon njega i nasa kci.
Pa mogla sam si i misliti jer nisam u toj Engleskoj vidjela niti jednu osobu, a da nije smrcala ili kasljala ili rekla, joj ja sam bas prije neki dan imao/la temperaturu, ali nije to nis, to se prehoda. Nisu oni skloniji virusima, nego ne nose jakne uopce. Vani se redaju minusi, a oni hodaju u majici, eventualno zaogrnu vesticu ili tanku jaknicu.
Deal with it!
Tipicno engleski.
Jos sam na tv cula da je kod njih prosla sezona gripe i svinjske gripe. E pa nije! Na nasoj sam tv pak cula da sezona obicne gripe kod nas jos nije ni pocela. Nadam se da ni nece.

Ajde, nekako smo ozdravili. Tam je cijelo vrijeme naseg boravka padao snijeg sto je mene osobno jako veselilo. Napada u nekoliko minuta jer ga vjetar nosi, nekako horizontalno, ne mozes reci da pada odozgora, vise je to zapuh. Bio je to pravi lijepi skripavac.
Kod njih otkazalo skole (na tjedan dana u muzevom gradu).
Djeca su uzivala, meni je to prekrasno za vidjet!

No, da sam cula jos jednom pazi kak hodas ili pazi kak vozis, dobila bih epilepticko-histericni napad! Pa mi smo iz zemlje gdje nije normalno ak nema snijega. Jos je muz vozio jer je iskusan vozac u obje zemlje cemu onda razgovor? Bas su mi isli na zivce.
Kad su zivci tanki, onda nema razumijevanja za dobronamjerne savjete!

Da li je to sve?
Naravno da nije bilo!
6.1. u 11:15 moja kci je prvi puta u dobi od skorom devet mjeseci pala s kreveta, naravno na glavu. Zar je moglo biti drugacije?
Stajala sam do nje i nisam je uspjela uhvatit.
Naravno da sam se rasplakala zajedno s njom i da sam ja jos uvijek tulila i panicarila dok se ona vec odavno igrala i pravila kao da se nije nista dogodilo. Htjela sam ju vodit na hitnu, na slikanje i sva svemirska cuda, ali srecom muz se nije uspanicio i rekao je da nema potrebe ici dok je dijete u redu, samo ju treba drzati na oku 24 sata. Medicinska sestra je rekla da ak je dijete plakalo poslije pada i smirilo se, bolje da ostanemo doma jer ne zelimo u bolnici pokupit neki cudovisni pakistanski virus.
Mrzim rasizam, ali sam shvatila poruku.

Kad smo isli doma, cijela obitelj je plakala za malom Krafnicom i to me uzasno opteretilo. Zao mi je sto cemo cijeli zivot tako morati putovati. Oni su bili tuzni, a mi smo bili tako jako, tako sretni sto idemo doma! Mucila me griznja savjesti.

Onda je na autu posred autoputa pukla guma i skoro smo zakasnili na check-in. Muz je pomogao promijenit gumu,a mi cure smo ostale unutra. Bilo je zimabelj
Torbe su nam bile kilu preteske, al jedino nas nisu trazili da se prepakiramo, sto je valjda jedino dobro u cijelom putu. Desetak minuta nakon check-ina vec smo bili u avionu. Vani je bilo mracno i padao je snijeg i bilo me jako strah polijetanja. Bilo me strah i da ce zatvorit aerodrom i da cemo tamo ostat danima. Jedva sam docekala da se dignemo iznad oblaka. Sunce je peklo, a oblaci se nisu raskinuli nigdje nad Europom. Zagreb nas je docekao hladan i siv, a magla je bila tak gusta da pistu nisam vidjela sve dok nismo bili skroz nisko.
Svaka cast pilotima!
Ja bih poludjela od stresa da imam takav posal.

Krafnica je uzivala u letu i tam i natrag i to mi je jedina svijetla tocka u cijelom putovanju, naucila sam slusat svoje dijete i ne panicarit, nego uzivat u dobrim danima, a oni losi dodju ponekad, brzo prodju i nauce nas da je zivot lijep!

Ispuhala sam se! Uhhrofl
Nikad vise ne zelim putovati po zimi!
- 22:57 - Komentari (4) - Isprintaj - #

16.01.2010., subota

Prvi let

Bilo nas je strah.
Do sad se nisam bojala leta, ali prvi put s njom... ne mogu ni opisati kakve su mi gluparije prolazile kroz glavu.
Nasa je kci pametnija od svojih roditelja i odrzala nam je lekciju rofl
Uzivala je u putovanju!

Avion je bio krcat mladih, bezbriznih sretnika koji su krenuli docekivat Novu godinu u London i nas nekoliko ispacenih prtljagom prenatrpanih roditelja s malom djecom. Gledala sam ih onako uzbudjene i vesele i sram me priznat, pozeljela im dobru, staru londonsku kisurinu. Kasnije me prosla zavist i zloba pa sam povukla prijetnju i poslala isprike u vjetar zubo

Dobro se drzala nasa curica, ako ne racunamo instant plac cim bi cula aerodromsku poruku kojom nas upozoravaju da budemo blizu torbi jer ce ih u suprotnom unistit kao da su to torbe bombe. Ti vrapca, pa torbe se pregledavaju, koji im je vrag s tim prijetnjama?
Mala se jednako bojala i hrvatske i engleske verzije zujo

Smjestili smo se na nasim sjedalima i Krafnici je trebalo ravno 10 cm od piste da bi zaspala. Dala sam joj krpenu igracku (dude su za nju totalni out) da lakse proguta slinu ako se uplasi promjene tlaka, al njoj to nije trebalo.

Probudila se nakon satipol, gladna, porucala je i onda krenula u igru i uzivanciju.
NIje plakala uopce u avionu.
Jedino je zbog uzbudjenja manje piskila tijekom puta, sto nam je olaksalo problem mijenjanja pelena u bakterijskom okruzenju javnih pelenomjenjacnica zubo no to je dobro nadoknadila kad smo dosli doma, tj kod bake sretan

Da sam znala da ce tako biti, postedila bih si hrpu zivaca!

Na ljeto idemo opet u Englesku, to se mora iako bih radje preskocila, a poslije toga na godisnji na Kanare, ajme sto se veselim!!!
- 18:01 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2010 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Lipanj 2012 (1)
Siječanj 2012 (3)
Prosinac 2011 (1)
Listopad 2011 (4)
Rujan 2011 (1)
Prosinac 2010 (3)
Studeni 2010 (5)
Listopad 2010 (2)
Rujan 2010 (4)
Srpanj 2010 (3)
Lipanj 2010 (3)
Svibanj 2010 (1)
Siječanj 2010 (2)
Prosinac 2009 (7)
Studeni 2009 (3)
Listopad 2009 (6)
Rujan 2009 (2)
Kolovoz 2009 (4)
Srpanj 2009 (7)
Lipanj 2009 (4)
Svibanj 2009 (8)
Travanj 2009 (11)
Ožujak 2009 (18)
Veljača 2009 (14)
Siječanj 2009 (15)
Prosinac 2008 (9)
Studeni 2008 (6)

Opis bloga

U novoj ulozi mame, ponekad svadljiva, polutolerantna, zaljubljena, odlucna vegetarijanka wave
Malo pod utjecajem hormona cerek

Linkovi


Lipanj 2012
Kad se vec zna...
Listopad 2011
Racemus
RWC 2011
Buhe
Funkcija vjerojatnosti slucajne varijable
Rujan 2011
Hoi!
Prosinac 2010
Pocetak novi!
Cekamo brata
Gloria Gaynor
Studeni 2010
Jos se uvijek kaze Sretan Bozic, ili????
Zubar
Nove kazne u prometu
Glup i jos gluplji
Povratak korijenima
Listopad 2010
Govorite li engleski?
Stanga
Rujan 2010
Dva jezika i jedna brbljavica
O hrvatskom ne
7
+
Srpanj 2010
Sunce
Varsavska
Kukunka i British Hero
Lipanj 2010
Grga cvarak
Tajna
Pucka skola
Svibanj 2010
Dobro jutro!
Sijecanj 2010
Zimovanje u Engleskoj... koji vic!
Prvi let
Prosinac 2009
Dosadne prehlade i jos dosadnije mame (ja!)
Prehlada
Tehnicki
Supertalent u povojima
Kako se hrane bebe?
Pikica
Jao!
Studeni 2009
Reklame
Instant
Golub na grani
Listopad 2009
Put pod noge
International Superstar
Jedan, dva!!!
Operacija banana
Aunt Raga
Vrazja macka
Rujan 2009
Krafna Krüger
Kokaina, alkohola i kuna
Kolovoz 2009
Pegla
Kakica
Cicko
Nepismena
Srpanj 2009
Moja mala Britanka
Koliko kosta?
Muke po dojenju
Deminutivi
A-gu
Helmand
Autobusno stajaliste
Lipanj 2009
Tri pticice
Naljepnica
Pogled
Kako znati da je vrijeme za dijetu :-)
Svibanj 2009
Maturanti
Sezam
Pitam se, pitam se...
Krevet
Kafici i pusenje
Nevinost opet u modi
Moja ljubica
Boris Kosmac
Travanj 2009
Vegetarijanke mame, trudnice, djeca???
Rodiliste u Vinogradskoj
L'oreal
Porod
Dobro dosla srecice moja
Malo patetike :-)
40+1
Top lista savjeta
Afganistanski obiteljski zakon
Citati
Emo raga
Ozujak 2009
Amnioskopija
Zasto raga i to draga?!
NATO
Trudnicki instinkt
All dogs speak English
Grafit=ja sam gluplji od upravo unistenog zida
Ribe
Postalo je tesko
Prezentacija
Hvala fejsbuku!
Meduze ne poznaju radosti razmnozavanja
Cjelozivotno obrazovanje
9 mjesec
Ravnopravnost
Kuhanje
Rupa
Premazana svim uljima
Maknite se oblaci, Hrvatska trazi zvijezdu
Veljaca 2009
Pastrnjak
Reklame na blog.hr
Antropometrija, moda i ja
Politicko-ljubavni
Klackalica
88 kuna
Kafka
Prometne nesrece
Karma i bebisoping groznica
Po sumama i gorama
Zagrebacka palanka
Poljoprivreda
Muke po spavanju
Apsolutno savrseno medeno
Sijecanj 2009
Naporna baba
Samodopadna samohvala
Kalifornikacija
Facebook troll
Zlocin iz mrznje
OGTT iskustvo
Bojkotiram Konzum, dosta mi je!
Direkt: "Ovo ono ne znam..."
Fritule
Zdravstvena reforma koja to nije
Bozicni ukrasi padaju, padaju
Nema kruha
Supermarketi prodaju i gorivo
Pocetak nesanice
Vegetarijanska vecera
Prosinac 2008
Danas kritiziram: Nositi zivot, prakticni prirucnik za trudnice
Dobrotvorne akcije i kako radi HZZO
Statistika
U braku sa stranim drzavljaninom
Miss World 2008
Trudnoca i prehlada...
Sehovic-Filipovic u istom tonu
Put u Francusku
Shropshire, jesen 2008
Studeni 2008
Krampom do kontaktnih leca
Ljetovanje s kornjacama
Moja prijateljica... i njen muz, ljubavnik i ljubavnica
Belgijski toalet
Pouka: ne citaj forume o trudnoci kad si trudnica

zujo